1 av 5
2 av 5
3 av 5
Förre Hammarbystjärnan Sebastian Eguren sägs vara på väg till Lazio.
4 av 5
Förre Hammarbystjärnan Sebastian Eguren sägs vara på väg till Lazio. - Foto: Scanpix
5 av 5

Eguren på väg bort - Hammarby kan tjäna en halv miljon

Den italienska krisklubben Lazio är nära att köpa Sebastian Eguren från Villareal.


Det råder kris och oreda i Lazio.

Goran Pandev rev sitt kontrakt efter det italienska fotbollsförbundets godkännande. Han skrev strax därefter på för Inter.

Nu är Christian Ledesma och Aleksandar Kolarov på väg åt samma håll. Enligt Sportmediaset.it har Laziopresidenten Claudio Lotito inlett förhandlingar med Inter.

Dessutom har klubbens sportchef Igli Tare redan inlett jakten på ersättare. Enligt Corriere Dello Sport heter han Sebastian Eguren och var tidigare en av Allsvenskans bästa mittfältare.

Hammarby får en halv miljon

29-åringen har tappat sin plats i startelvan sen nye tränaren Ernesto Valverde tog över Villareal. Nu vill han lämna den spanska klubben, allt för att inte gå miste om en VM-biljett till Sydafrika med det uruganska landslaget.

Enligt Corriere Dello Sport diskuteras en övergångssumma på närmare 35 miljoner kronor. Eguren såldes för 15 miljoner kronor 2008.

En övergång innebär med stor sannolikhet över en halv miljon kronor till Egurens förra klubb Hammarby tack vare en vidareförsäljningsklausul som finns inskriven i kontraktet.

Bajen som lider av ekomiska problem kan behöva pengarna.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.