1 av 5
2 av 5
3 av 5
Förre Hammarbystjärnan Sebastian Eguren sägs vara på väg till Lazio.
4 av 5
Förre Hammarbystjärnan Sebastian Eguren sägs vara på väg till Lazio. - Foto: Scanpix
5 av 5

Eguren på väg bort - Hammarby kan tjäna en halv miljon

Den italienska krisklubben Lazio är nära att köpa Sebastian Eguren från Villareal.


Det råder kris och oreda i Lazio.

Goran Pandev rev sitt kontrakt efter det italienska fotbollsförbundets godkännande. Han skrev strax därefter på för Inter.

Nu är Christian Ledesma och Aleksandar Kolarov på väg åt samma håll. Enligt Sportmediaset.it har Laziopresidenten Claudio Lotito inlett förhandlingar med Inter.

Dessutom har klubbens sportchef Igli Tare redan inlett jakten på ersättare. Enligt Corriere Dello Sport heter han Sebastian Eguren och var tidigare en av Allsvenskans bästa mittfältare.

Hammarby får en halv miljon

29-åringen har tappat sin plats i startelvan sen nye tränaren Ernesto Valverde tog över Villareal. Nu vill han lämna den spanska klubben, allt för att inte gå miste om en VM-biljett till Sydafrika med det uruganska landslaget.

Enligt Corriere Dello Sport diskuteras en övergångssumma på närmare 35 miljoner kronor. Eguren såldes för 15 miljoner kronor 2008.

En övergång innebär med stor sannolikhet över en halv miljon kronor till Egurens förra klubb Hammarby tack vare en vidareförsäljningsklausul som finns inskriven i kontraktet.

Bajen som lider av ekomiska problem kan behöva pengarna.

/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Mudryk bröt måltorkan – Chelsea vann derbyt

1 timme sedan

Rydström om förbundskaptensjobbet: "Trivs här"

1 timme sedan
Om Sverige inte når EM avgår förbundskaptenen Janne Andersson. Är Henrik Rydström eller Olof Mellberg intresserade av jobbet? Ingen aning, säger BP-tränaren Olof Mellberg. Jag trivs alldeles för bra här, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Okkels jagar guld och skytteligan: "Det är coolt"

1 timme sedan
Elfsborg hänger på Malmö FF i tabelltoppen. Och Jeppe Okkels hänger på Isaac Kiese Thelin i toppen av skytteligan. Men jag tar ju hellre guld och att Kiese Thelin vinner skytteligan än tvärtom, säger Elfsborgsanfallaren.

Målvakten bryter tystnaden: "Det är ett trauma"

1 timme sedan
Malkolm Nilsson Säfqvist bryter tystnaden. Halmstads BK:s målvakt talar för första gången ut om kampen med den psykiska ohälsan. Det är ett trauma, säger 30-åringen i en intervju med Discovery+.

Mellberg: "Börjar bli väldigt tröttsamt"

2 timmar sedan
Brommapojkarna sliter för sin allsvenska överlevnad – det märktes i den andra halvleken mot Malmö FF. Då skakade BP om serieledaren, men bortalaget fick nöja sig med en hedersam förlust. Det börjar bli väldigt tröttsamt, säger tränaren Olof Mellberg efter 1–2-förlusten.

MFF-stjärnan: Tror att BP kan störa Elfsborg

2 timmar sedan
Malmö FF uppträdde som ett SM-guldlag i 45 minuter – i andra akten skakade bottenlaget Brommapojkarna om den allsvenska serieledaren. I nästa omgång ställs BP mot tabelltvåan Elfsborg. Jag tror att de absolut kan störa Elfsborg, säger MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin efter 2–1-segern.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.