Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Buffon vill lämna Juventus

1 av 8

2 av 8

3 av 8

4 av 8

Både Manchester City och Bayern Munchen är ute efter att stärka sin målvaktspost. Hetaste valet? Juventus succémålvakt Gianluca Buffon.
5 av 8

Både Manchester City och Bayern Munchen är ute efter att stärka sin målvaktspost. Hetaste valet? Juventus succémålvakt Gianluca Buffon.

Scanpix

6 av 8

7 av 8

8 av 8

Sport | 25/01/2010 17:44

Enligt italienska uppgifter är Gianluca Buffon redo att lämna Juventus efter nio år i klubben. Nästa klubbadress kan bli Bayern Munchen eller Manchester City.- Men det krävs mycket pengar, säger Silvano Martina.

Både Manchester City och Bayern Munchen är ute efter att stärka sin målvaktspost. Hetaste valet? Juventus succémålvakt Gianluca Buffon, som enligt italienska uppgifter är redo att lämna klubben han spelat för i nio år. Men agenten menar att det kommer krävas mycket pengar för att locka över Buffon från ”Den gamla damen”.

- I verkligheten hade det tagit ett lag med tillräckligt med pengar för att tillfredställa både Juventus och Buffon, säger Silvano Martina till Tutto Mercato Web.

Dyraste målvakten någonsin

Ett uttalande som kan ge Manchester City en avgörande fördel, men Martina vädjar till lugn.

- Buffon har tre och halvt år kvar på sitt nuvarande kontrakt. Just nu, pratar vi bara om rykten.

Om den italienska landslagsmålvakten skulle lämna Juventus, står det hur som helst klart att prissumman kommer bli skyhög.

Redan 2001, när Buffon gick från Parma till Juventus, gick övergångskostnaden upp till ofattbara 51,5 miljoner euro – en summa som än i dag står sig som den högsta en klubb betalat för en målvakt.