1 av 7
2 av 7
3 av 7
van Nistelrooy med Hamburgtröjan.
4 av 7
van Nistelrooy med Hamburgtröjan. - Foto: Scanpix
5 av 7
6 av 7
van Nistelrooy iklädd Hamburgtröjan.
7 av 7
van Nistelrooy iklädd Hamburgtröjan.

van der Vaart övertygade van Nistelrooy att gå till Hamburg

Holländarna snackade ihop sig i Real Madrid.


Det snackades om ett gäng olika klubbar, men till slut valde Real Madrids Ruud van Nistelrooy Hamburg SV, något han är väldigt nöjd med.

- Jag kunde ha gått till en Premier League-klubb, men jag har redan haft fem utmärkta säsonger i England. Jag ville ha en ny utmaning och jag är väldigt förväntansfull över att spela i Bundesliga, säger den förre Manchester Unitedspelaren till tyska Bild.

Rafael van der Vaart gjorde det motsatta klubbytet när han 2008 gick till Madrid efter fyra säsonger i Hamburg.

- Jag blev entusiastisk när jag pratade med presidenten och tränaren. Sedan övertygade van der Vaart mig att Hamburg var den rätta klubben, säger van Nistelrooy.

33-åringen har dragits med en knäskada men räknar med att vara spelklar om två veckor.

- Jag är inte helt matchtränad ännu efter min skada. Därför så räknar jag att min debut blir i bortamatchen mot Köln den sjätte februari.

Holländaren satsar för fullt för att få spela i världsmästerskapen i sommar.

- Hamburg är en stor klubb, även utanför Tyskland. Att flytta hit är det perfekta steget i min karriär. Jag vill imponera i Hamburg för att komma med i Hollands VM-trupp.

/
/
/
/
Senaste nytt

Efter succémålet: "Inte gått att använda mobilen"

Tävlar i Ryssland – utan att straffas

I helgen spelas en uppvisningsturnering i tennis i ryska S:t Petersburg. Då kan spelare från damtouren WTA delta utan att straffas, rapporterar Reuters på sin hemsida.

45-åringen gör comeback – tävlar i Gällivare

2 timmar sedan
Hon har inte tävlat i världscupen sedan 2021. Men nu gör den 45-åriga finländskan Riitta-Liisa Roponen comeback.

Största förlusten i LeBron James NBA-karriär

3 timmar sedan
Los Angeles Lakers-stjärnan LeBron James har en lång och oerhört framgångsrik NBA-karriär. Men matchen mot Philadelphia 76ers vill han sannolikt bara glömma.

Segersviten sprack för Girona mot Atlethic Bilbao

3 timmar sedan
Girona hade fem raka segrar inför hemmamatchen i La Liga i fotboll mot Atlethic Bilbao. Då kom första poängförlusten sedan den 30 september. Matchen på måndagen på Estadi Montilivi slutade 1-1 (0-0).

AIK avgjorde mot Tingsryd i förlängningen

3 timmar sedan
Matchen i Hockeyallsvenskan mellan hemmalaget Tingsryd och gästande AIK var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0). Mathew Maione blev matchhjälte för AIK med sitt mål blott 37 sekunder in i förlängningen.