HFC Harleem finns inte längre.
HFC Harleem finns inte längre.

Gullits moderklubb i konkurs

HFC Harleem finns inte längre. Den klassiska klubben försattes i konkurs och alla spelare står nu kontraktslösa.


HFC Harleem grundades 1889 och den absoluta höjdpunkten för klubben var när de vann ligatiteln 1946.

Klubben hade även några glansår på 1980-talet när den holländske storstjärnan Ruud Gullit fick sitt genombrott.

På senare år har det gått trögt för klubben och de ville då satsa på ett nytt projekt, att byta hemmarena och på så sätt locka till sig fler supportrar.

Budgetkrisen förvärrades dock när bland annat finanskrisen kom i vägen och HFC meddelade i december att klubben hade ekonomiska problem.

Konkurs blev alltså oundvikligt och klubben spelade sin sista match i fredags när de förlorade borta mot Excelsior med 0-3.

Ruud Gullit erkänner att konkurs var väntat.

- Om det inte finns några intäkter och inga supportrar så är konkurs oundvikligt. Men jag tycker fortfarande att det är hemskt… Jag förlorar en del av min historia som fotbollsspelare, säger legendaren till de Telegraaf.

Senast en holländsk klubb försattes i konkurs var 1992 då FC Wageningen och VCV Zelland raderades ut ur framtida historieböcker.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.