HFC Harleem finns inte längre.
HFC Harleem finns inte längre.

Gullits moderklubb i konkurs

HFC Harleem finns inte längre. Den klassiska klubben försattes i konkurs och alla spelare står nu kontraktslösa.


HFC Harleem grundades 1889 och den absoluta höjdpunkten för klubben var när de vann ligatiteln 1946.

Klubben hade även några glansår på 1980-talet när den holländske storstjärnan Ruud Gullit fick sitt genombrott.

På senare år har det gått trögt för klubben och de ville då satsa på ett nytt projekt, att byta hemmarena och på så sätt locka till sig fler supportrar.

Budgetkrisen förvärrades dock när bland annat finanskrisen kom i vägen och HFC meddelade i december att klubben hade ekonomiska problem.

Konkurs blev alltså oundvikligt och klubben spelade sin sista match i fredags när de förlorade borta mot Excelsior med 0-3.

Ruud Gullit erkänner att konkurs var väntat.

- Om det inte finns några intäkter och inga supportrar så är konkurs oundvikligt. Men jag tycker fortfarande att det är hemskt… Jag förlorar en del av min historia som fotbollsspelare, säger legendaren till de Telegraaf.

Senast en holländsk klubb försattes i konkurs var 1992 då FC Wageningen och VCV Zelland raderades ut ur framtida historieböcker.

/
/
Senaste nytt

Handbollslegendaren Per Carlén sjuk i cancer: "Haft en fot i graven"

1 timme sedan

Sagströms succé – i delad ledning i Thailand

1 timme sedan
Madelene Sagström slår inte av på takten i LPGA-tourtävlingen i Thailand. Den inledande 67-rundan följdes av 67 även på den andra – och nu är den svenska golfaren i delad ledning inför helgen.

Hanna Friberg svarar äntligen på den vanligaste frågan hon får

1 timme sedan
Hanna Friberg, influencer och tidigare vasaloppsåkare, delar med sig om frågan hon får nästan varje dag om loppet.

Stark seger för Färjestad mot Växjö

1 timme sedan
Två topplag möttes i SHL på torsdagen. Och det slutade med seger för Färjestad, som besegrade Växjö borta med 4-3 (1-1, 0-1, 2-1, 0-0, 1-0) efter straffar i den tidiga seriefinalen.

Frölunda segrade mot Rögle i förlängningen

2 timmar sedan
Det blev en riktigt spännande match när Rögle mötte Frölunda i SHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (0-0, 2-1, 1-2, 1-0). Malte Strömwall blev matchhjälte för Frölunda med sitt mål med bara 17 sekunder kvar i förlängningen.

Timrå vann uddamålsseger mot HV 71

2 timmar sedan
Det blev uddamålsseger för bortalaget Timrå i matchen mot HV 71 i Husqvarna Garden. Laget vann torsdagens match i SHL med 3-2 (1-0, 2-2, 0-0).