Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Barças supertalanger kan lämna i sommar

Gai Assulin
1 av 3

Gai Assulin

Jeffren.
2 av 3

Jeffren.

Jonathan dos Santos.
3 av 3

Jonathan dos Santos.

Scanpix

Sport | 27/01/2010 17:35

Fyra av Barcelonas jättetalanger kan komma att lämna storklubben i sommar. Flertalet brittiska klubblag är enligt spansk media intresserade av  Jeffren, Thiago, Jonathan dos Santos och Gai Assulin.

Att vara några av kontinentens mest lovande spelare är inte lätt i Barcelona. Supertalanger som 18-åringarna Thiago och Gai Assulin har svårt att ens ta en plats i trippelmästarnas träningstrupp. Däremot syns 22-årige Jeffren och den talangfulle mittfältaren Jonathan dos Santos ofta i den katalanska storklubbens trupp.

Men alla deras kontrakt går ut i sommar, vilket har gjort det möjligt för klubbar att börja förhandla med Barcelona redan nu. Det är mängder med brittiska klubblag som är intresserade av spelarnas tjänster.

Chelsea och Arsenal jagar talangerna

Enligt den katalanska tidningen Sport, är bland annat Chelsea och Arsenal på jakt efter Barcelonas talanger. Arsenal är full igång med att försöka få den bollskicklige Gai Assulin, som i år fyller 19, på ett plan till Englands huvudstad.

Hetast av dem alla är Jeffren, som framför allt är uppvaktad av Celtic, Blackburn, Everton och spanska Sevilla. Chelsea jagar febrilt efter Thiago, och Jonathan dos Santos kan hamna i Tottenham; en klubb som brodern Giovani dos Santos tillhör, men mexikanen är för närvarande utlånad till Ipswich.