Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Klubben kan bli din – för 10 kronor

www.chestercityfc.net

Sport | 27/01/2010 17:41

Råkar du ha lite slantar liggandes och damma därhemma? Då kan du passa på att köpa den engelska klubben Chester City, som säljs för en fjuttig tia.

Det är inte bara McDonalds som lockar med låga priser. Nu kan du ta chansen och köpa ett engelskt klubblag för bara tio kronor. Chester City, som kämpar i Englands femtedivision, är till salu för det häpnandsväckande priset, enligt klubbens hemsida.

Men innan du slår till, kan det vara värt att nämna en viktig detalj. Föreningen ska nämligen upp i rätten på grund av obetalda skulder på en kvarts miljon.

Däremot kan försäljningen av Chester City leda tankarna tillbaka till storklubben Chelsea, som på 80-talet såldes för en enda pund. Köparen hette Ken Bates och två decennier senare anlände en ryss oljemiljardär som ville ta steget in i fotbollen genom att köpa klubben. Ryssen äger Chelsea fortfarande och han heter Roman Abramovich.