Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ferdinand avstängd fyra matcher

- 28/01/2010, 18:38 -
1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Precis tillbaka efter tre månaders skadefrånvaro. Då straffar FA Rio Ferdinand med fyra matchers avstängning efter en incident i helgen. Nu får Manchester United klara sig utan sin stjärnback mot Arsenal.

Det var i lördagens match mot Hull då mittbacken slog till Hullanfallaren Craig Fagan i ansiktet. Nu har det engelska fotbollsförbundet kommit med Rio Ferdinands straff för incidenten: fyra matchers avstängning för våldsamt beteende.

Vanligtvis är straffet för sådant beteende bara tre matchers avstängning, men 31-åringens överklagan ansågs vara oseriös och därför valde man att förlänga straffet med ytterligare en match.

Straffet träder i kraft direkt, vilket innebär att United får klara sig utan spelaren i söndagens stormöte med Arsenal. De övriga matcherna som Ferdinand missar är mot Portsmouth, Aston Villa och Everton.