1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

KLART: Robinho lånas ut till Santos

Nu är det klart. Robinho lämnar Manchester City för brasilianska Santos med omedelbar verkan.


Robinho har under den senaste tiden haft det tufft i klubben och inte fått mycket speltid av Citys tränare Roberto Mancini.

Brasilianaren har gått ut offentligt och sagt att han är missnöjd med att han inte får spela och att han därmed vill lämna klubben.

Nu har både Robinho och Manchester City hittat en lösning.

Robinho återvänder till klubben där han fick sitt absoluta genombrott. I brasilianska Santos gjorde han en så pass stor succé att inga mindre än Real Madrid fick upp ögonen för den då 21-årige Robinho – och värvade honom till ”Los Blancos”.

Nu lånas han alltså ut i sex månader och Santos kommer stå för alla löner, bonusar och dylikt som finns med i Robinhos kontrakt med City.

– Robinho är någon som behöver spela regelbundet och vi önskar honom lycka till under sin låneperiod, säger Mancini till Manchester Citys hemsida.

Relaterat
Senaste nytt

USA tog sjunde raka VM-guldet efter Biles show

Hattrick för Troock – stoppade Nybros segertrend

1 timme sedan
Nykomlingen Nybros segertrend är över. 0–6 hemma mot AIK blev klubbens första förlust i hockeyallsvenskan. Jag tror det var en läropeng för oss, säger tränaren Tommy Samuelsson till TV4 Play.

Nilsson kan avgå: "Ett av alla tänkbara alternativ"

2 timmar sedan
Karl-Erik Nilsson överväger att avgå efter kritiken. Det berättar Riksidrottsförbundets ordförande för Göteborgs-Posten. "Det är ett av alla tänkbara alternativ", skriver han.

Gör som Sörenstam – spelar mot herrarna

idag 17:30
Amerikanskan Lexi Thompson kommer att pegga upp på nästa veckas PGA-tourtävling i Nevada.

Fotbolls-VM firar 100 år – spelas i sex länder

idag 17:28
Fotbolls-VM firar 100 år 2030 – vilket firas stort och brett. Slutspelet ska spelas på tre kontinenter och i sex länder. "I en splittrad värld är fotbollen enande", säger Fifa-ordföranden Gianni Infantino.

Alexandersson slagen – Hagström tog EM-guld

idag 16:52
Det blev svenskt guld under sprint-EM i orientering. Efter flera år av misslyckanden fick Sara Hagström till sist utdelning och vann före storfavoriten Tove Alexandersson. Det var väldigt oväntat, men plötsligt händer det, säger guldmedaljören.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.