Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Babyboom i Barcelona – efter Iniestas mål

Scanpix/AP

Sport | 28/01/2010 20:23

Ovanligt många barn har kommit till i Barcelona den här veckan. Anledningen? Andrés Iniestas livsviktiga mål mot Chelsea för nio månader sedan.

För nio månader sedan gjorde Andrés Iniesta det så viktiga kvitteringsmålet i Champions Leauge-semifinalen mot Chelsea som skickade Barcelona till final.

Glädjen efter målet visste inga gränser i Kataloniens huvudstad – och nu visar det sig att målet har lett till en så kallad "babyboom".

I en studie utförd av COM Radio har man kommit fram till att antalet födda barn har ökat med hela 45 procent denna vecka.

– Personalen har under dessa dagar frågat vad det är som händer! Här har vi har gått från ett snitt på nio och tio förlossningar per dag, till 14 eller 15 under de senaste dagarna, säger Mercedes Rodriguez, chef för förlossningsavdelningen på sjukhuset Quiron i Barcelona, till Mundo Deportivo.

– Jag måste nog anställa fler om vi fortsätter att vinna så många turneringar. Det vore kanske bättre om Pep Guardiola slutade, säger Rodriguez skämtsamt.