Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Supertalang klar för United

Scanpix/AP

Sport | 28/01/2010 21:04

Fulhams engelske U21-landslagsman Chris Smalling är klar för Manchester United. Det bekräftar storklubben på sin hemsida på torsdagskvällen.

Chris Smallings karriär har gått spikrakt uppåt i en rasande fart. Den nu 20-årige försvararen värvades för 18 månader sedan till Fulham från amatörklubben Maidstone.

Nu, efter bara tio a-lagsframträdanden, står det klart att Smalling kommer att gå till Manchester United i juli.

Klubben skriver på sin hemsida att U21-landslagsmannen har skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Chris är en extremt talangfull ung back, som har exploderat i sin utveckling de senaste månaderna. Han är väldigt kvick och läser av spelet bra. Han kommer att bli en bra tillgång för klubben. Han kommer att spela bredvid några av världens bästa försvarare  och vi är nöjda över att ha säkrat hans underskrift, säger tränaren Sir Alex Ferguson till Uniteds hemsida.

Smalling själv säger så här om flytten:

– Min tid i Fulham har varit bra och jag har lärt mig mycket om spelet från Roy Hodgson och ledarstaben. Men chansen att komma till den största klubben i världen är något jag inte kunde tacka nej till. Jag är entusiastisk över att arbeta med Sir Alex och de fantastiska spelarna i truppen.