- Foto: Scanpix/AP

Supertalang klar för United

Fulhams engelske U21-landslagsman Chris Smalling är klar för Manchester United. Det bekräftar storklubben på sin hemsida på torsdagskvällen.


Chris Smallings karriär har gått spikrakt uppåt i en rasande fart. Den nu 20-årige försvararen värvades för 18 månader sedan till Fulham från amatörklubben Maidstone.

Nu, efter bara tio a-lagsframträdanden, står det klart att Smalling kommer att gå till Manchester United i juli.

Klubben skriver på sin hemsida att U21-landslagsmannen har skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Chris är en extremt talangfull ung back, som har exploderat i sin utveckling de senaste månaderna. Han är väldigt kvick och läser av spelet bra. Han kommer att bli en bra tillgång för klubben. Han kommer att spela bredvid några av världens bästa försvarare  och vi är nöjda över att ha säkrat hans underskrift, säger tränaren Sir Alex Ferguson till Uniteds hemsida.

Smalling själv säger så här om flytten:

– Min tid i Fulham har varit bra och jag har lärt mig mycket om spelet från Roy Hodgson och ledarstaben. Men chansen att komma till den största klubben i världen är något jag inte kunde tacka nej till. Jag är entusiastisk över att arbeta med Sir Alex och de fantastiska spelarna i truppen.

/
/
/
/
Senaste nytt

"Nog de andra som kommer att gråta – inte vi"

Vasaloppet 2024: Tv-tider, rekord och resultat

Vasaloppet 2024 går av stapeln i början av mars. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar inför den anrika tävlingen.

Hamilton hemlighöll chockflytten för föräldrarna

1 timme sedan
Lewis Hamilton byter sensationellt Mercedes mot Ferrari nästa säsong. Inte ens hans föräldrar visste om transferbomben. Ingen visste. Mina föräldrar fick veta dagen det blev officiellt, säger formel 1-stjärnan.

Matchguide: Sverige–Bosnien

1 timme sedan
Vad: Playoff inför EM-kval i fotboll, andra matchen i bäst av två.

Haalands galna köp: Vrålåk för över 30 miljoner

1 timme sedan
Fotbollsspelare syns ofta i superbilar av olika slag och Erling Haaland är inget undantag. Nu ska Manchester City-spelaren slå till på en Mercedes-AMG One.

Skidsvenskens bakslag – missar Lahtis

2 timmar sedan
Skidstjärnan Edvin Anger missar helgens världscuptävlingar i Lahtis, vilket Södra Dalarnes Tidning var först med att rapportera om. Anledningen är en förkylning. "Det rör sig om en infektion i övre luftvägarna efter hemkomst från USA", säger landslagsläkare Rickard Noberius i ett uttalande.