Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

van Gaal: "Ribery är ur form"

- 29/01/2010, 18:55 -
1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Franck Ribery fick i förra veckan göra comeback efter en infektion i en tå. Många trodde att fransmannen i helgens ligamatch skulle få starta, men nu kan fransmannen saknas i truppen än en gång. Tränaren Louis van Gaal tycker att Ribery är i för dålig form.

Bayern Münchens fransman Franck Ribery har inte fått spela på ett bra tag på grund av knäskador och infektioner i tår.

Mittfältsstjärnan förväntades därför få spela i helgens ligamöte med Meinz då han i förra veckan fick hoppa in med 25 minuter kvar i segermatchen mot Werder Bremen.

Men icke, Louis van Gaal hävdar att Ribery är i för dålig form och bör därför inte spela.

- Han är inte i form. Spelarna måste vara i form för att få spela. Jag kommer inte att upprepa det här igen, det är inte bra för Franck att läsa att han inte är i form, det vet han om, säger van Gaal till Bild.

26-åringen har tidigare sagt att han åtminstone vill spela en halvlek mot Meinz men nu kan han dock inte ens få sitta på bänken.

- Det handlar om laget, inte om en spelare. Varje vecka måste jag göra flera beslut om vilka som spelar i startelvan. Men om vi spelar bra och vinner ändrar jag den helst inte, säger den holländske tränaren.