Fredag 27 Maj
Stockholm

Real överklagade Ronaldos straff – med Messi-video

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Real Madrid kunde inte acceptera Cristiano Ronaldos avstängning efter armbågen som bröt Patrick Mtiligas näsben. Därför överklagade man domen genom att skicka in en video där Leo Messi är inblandad i en liknande situation.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i förra ligaomgången som Cristiano Ronaldo visades ut för sin armbåge mot Malagas Patrick Mtiliga. Dansken fick sitt näsben brutet och den spanska disciplinkomittén beslutade att stänga av Ronaldo i två matcher.

Inte helt oväntat har Real Madrid nu överklagat domen. Men "Los Blancos" gör det på ett något kontroversiellt sätt.

I sin överklagan har man enligt Madridbaserade AS skickat med en filmsekvens där Leo Messi är inblandad i en liknande situation. Tidningen skriver att klippet föreställer Barcelonastjärnan i en ful närkamp med Sevillas Marc Valiente i förra veckan.

Argentinaren klarade sig undan helt i denna situation och Real vill alltså mildra Ronaldos straff genom att påvisa detta. Något som inte uppskattas från Barças sida.

– Det är sant att vi blev besvikna över att de statuerar exempel med Messi. Vi gillar det inte alls, men kommer inte att bryta den harmoni och respekt som finns mellan klubbarma, säger presidenten Joan Laporta till AS och fortsätter:

– Det är fel att blanda in Messi i det här, för han är ärlig och älskar fotbollen. Han är en okontroversiell samt ödmjuk spelare. Han uppnår alla kriterier för att betraktas som världens bäste spelare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela