1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Real överklagade Ronaldos straff – med Messi-video

Publicerades: 30 Jan 2010, 10:59, Uppdaterades: 1 Feb 2010, 19:37

Real Madrid kunde inte acceptera Cristiano Ronaldos avstängning efter armbågen som bröt Patrick Mtiligas näsben. Därför överklagade man domen genom att skicka in en video där Leo Messi är inblandad i en liknande situation.


Det var i förra ligaomgången som Cristiano Ronaldo visades ut för sin armbåge mot Malagas Patrick Mtiliga. Dansken fick sitt näsben brutet och den spanska disciplinkomittén beslutade att stänga av Ronaldo i två matcher.

Inte helt oväntat har Real Madrid nu överklagat domen. Men "Los Blancos" gör det på ett något kontroversiellt sätt.

I sin överklagan har man enligt Madridbaserade AS skickat med en filmsekvens där Leo Messi är inblandad i en liknande situation. Tidningen skriver att klippet föreställer Barcelonastjärnan i en ful närkamp med Sevillas Marc Valiente i förra veckan.

Argentinaren klarade sig undan helt i denna situation och Real vill alltså mildra Ronaldos straff genom att påvisa detta. Något som inte uppskattas från Barças sida.

– Det är sant att vi blev besvikna över att de statuerar exempel med Messi. Vi gillar det inte alls, men kommer inte att bryta den harmoni och respekt som finns mellan klubbarma, säger presidenten Joan Laporta till AS och fortsätter:

– Det är fel att blanda in Messi i det här, för han är ärlig och älskar fotbollen. Han är en okontroversiell samt ödmjuk spelare. Han uppnår alla kriterier för att betraktas som världens bäste spelare.

/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Fem snackisar under första dagen på Ullna

igår 20:00

Dubbeltrubbel i vinden för Grant: "Kämpigt"

igår 18:58
Titelförsvaren Linn Grant och Alex Norén var de stora publikfavoriterna under första dagen på Ullna. Men vinden ställde till det för de svenska stjärnorna. Det var lite kämpigt, säger Grant.

Muchovas mäktiga vändning – final mot Swiatek väntar

igår 18:36
Långa slagdueller, stenhård kamp om varje boll och dramatiskt in i det sista. Karolina Muchova och Aryna Sabalenka gav allt för en plats i finalen på Roland Garros. Bara en kunde nå den – och sensationellt lyckades Muchova efter en enorm vändning.

Cykelstjärnan i tårar efter knivattacken

igår 18:34
Danske cykelstjärnan Jonas Vingegaard var djupt berörd över knivattacken i franska Annecy. Efter etappsegern i Criterium du Dauphine sade han med tårar i ögonen: En dag som den här betyder cykel ingenting.

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

igår 16:36
Svenske golftalangen Ludvig Åberg har fått en drömstart på proffslivet på PGA-touren. Eslövssonen gick den första ronden på tre slag under par och har tätkänning.

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

igår 15:40
Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.