Gutis klackshow förde Real till seger

Guti hade stor lekstuga i bortamötet med Deportivo La Coruña. En klackassist av sällan skådat slag från spanjoren till Benzema var ögongodis av högsta klass. Benzema blev sedan tvåmålsskytt och tack vare Gutis show och fransmannens målkvot vann Real med 3-1.

Real Madrids trotjänare Guti var på otroligt spelhumör i bortamatchen mot Deportivo La Coruña. Men först var det Esteban Granero som ville visa upp sig. Med en välplacerad nick i den 13:e minuten gav han gästerna ledningen.

Drygt 30 minuter senare kom matchens höjdpunkt. Efter en precis passning från Kaká, kom Guti fri med Deportivo-målvakten, och när alla väntade sig ett avslut, klackade spanjoren i stället bollen bakåt till en fristående Karim Benzema som retfullt enkelt kunde rulla in 0-2 i öppet mål.

Resultatet stod sig en bra bit på andra halvlek. Trots fortsatt tryck från Real Madrid, var det Deportivo som gjorde nästa mål. Riki drogs ner i straffområdet och förvaltade sedan den efterföljande straffsparken i den 87:e minuten. Men någon kvittering blev det inte. I stället passade Benzema på att göra sitt andra mål för kvällen och Real vann till slut med 3-1.

Huvudstadslaget hakar tack vare vinsten på Barcelona i toppen av La Liga och avståndet är åter igen fem poäng upp till Kataloniens stolthet.