Fredag 27 Maj
Stockholm

Tid för revansch, Arsenal

1 av 2
Arsene Wenger visade ut i det första mötet mellan storklubbarna den här säsongen. Här ses han på Old Traffords läktare.
2 av 2
Arsene Wenger visade ut i det första mötet mellan storklubbarna den här säsongen. Här ses han på Old Traffords läktare. Foto: Scanpix

Lillebror vill bli störst igen. Nu har de äntligen chansen för första gången sen 2004 när Manchester United kommer på besök.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I dag avgörs det vilket lag som hänger på Chelsea i det absoluta toppskiktet i Premier League. Arsenal mot Manchester United på Emirates Stadium. Teknik mot fysik. Ett måste för alla fotbollsälskare.

Det är ett laddat möte på Emirates idag. Tränarna Alex Ferguson och Arséne Wenger har i snart 15 år baktalat varandra och försökt irritera varandra inför stormötena.

Fransmannen har sagt åt sina spelare att vara försiktig med Wayne Rooney, som enligt Wenger lätt faller i straffområdet.

- Ibland går man lite över gränsen för vad som är tillåtet, och det gäller att vi kämpar mot det. Du vet hur målgörare är, det finns inga änglar, säger han till Daily Express.

Värt att notera är att Alex Song är tillbaka och att ingen mindre än Sol Campbell ser ut att få starta för Londonklubben. En av de få äldre spelarna i "The Gunners".

För United är Rio Ferdinand avstängd men i stället är serben Nemanja Vidic tillbaka.

Lagens senaste möte på Emirates Stadium slutade 2-1 och ses enligt experter som en av de bästa matcherna i Premier League någonsin. Kan söndagens toppmöte matcha det? Definitivt.

Matchen börjar 17.00 och sänds direkt på Canal + Sport 1.

Kommentera
Kopiera länk
Dela