1 av 5
Här avgör Adebayor.
2 av 5
Här avgör Adebayor. - Foto: Scanpix
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Här fixar Adebayor Cityseger med ett drömmål

För bara några veckor sen var han med om en hemsk tragedi när skott flög iväg mot Togos landslagsbuss. I dag gjorde Emmanuel Adebayor ett drömmål när Manchester City besegrade Portsmouth med 2-0.


Portsmouth inledde bäst på City of Manchester Stadium. Ett skott i ribban från ”Pompey” förtydligade detta.

Men vad hjälper det när Emmanuel Adebayor är målsugen. Portsmouth minns säkert den första omgången av Premier League i höstas när Manchester City kom på besök. Då avgjorde en viss togoles mötet med matchens enda mål.

Bara veckor efter dödsskjutningen inledde han målskyttet även i dag för City när han på halvvolley dunkade in bollen i den 40.e minuten.

På stopptid i den första halvleken ökade lagkamraten Vincent Kompany på till 2-0 när han vackert nickade in bollen i krysset.

Touré fick ihop försvaret

Matchhjälte blev en annan afrikan, Kolo Touré – just nyanländ från spel med Elfenbenskusten - gjorde även han en bra insats när han ledde Manchesterlagets försvar på ett magnifikt sätt.

- Vi har bra spelare och känslan att avgöra. Vi jobbar nu riktigt hårt för att komma in i ”The top four”, säger han till Sky Sports.

- Vi kommer klara det, defintivt, säger stjärnbacken.

I och med segern tar Manchester City steget upp till femteplatsen, med lika många poäng som Liverpool och med bara en poäng upp till Tottenham.

För ”Pompey” ser det mörkare ut och det skiljer just nu sex poäng upp till säker mark.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.