Torsdag 26 Maj
Stockholm

Här fixar Adebayor Cityseger med ett drömmål

1 av 5
Här avgör Adebayor.
2 av 5
Här avgör Adebayor. Foto: Scanpix
3 av 5
4 av 5
5 av 5

För bara några veckor sen var han med om en hemsk tragedi när skott flög iväg mot Togos landslagsbuss. I dag gjorde Emmanuel Adebayor ett drömmål när Manchester City besegrade Portsmouth med 2-0.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Portsmouth inledde bäst på City of Manchester Stadium. Ett skott i ribban från ”Pompey” förtydligade detta.

Men vad hjälper det när Emmanuel Adebayor är målsugen. Portsmouth minns säkert den första omgången av Premier League i höstas när Manchester City kom på besök. Då avgjorde en viss togoles mötet med matchens enda mål.

Bara veckor efter dödsskjutningen inledde han målskyttet även i dag för City när han på halvvolley dunkade in bollen i den 40.e minuten.

På stopptid i den första halvleken ökade lagkamraten Vincent Kompany på till 2-0 när han vackert nickade in bollen i krysset.

Touré fick ihop försvaret

Matchhjälte blev en annan afrikan, Kolo Touré – just nyanländ från spel med Elfenbenskusten - gjorde även han en bra insats när han ledde Manchesterlagets försvar på ett magnifikt sätt.

- Vi har bra spelare och känslan att avgöra. Vi jobbar nu riktigt hårt för att komma in i ”The top four”, säger han till Sky Sports.

- Vi kommer klara det, defintivt, säger stjärnbacken.

I och med segern tar Manchester City steget upp till femteplatsen, med lika många poäng som Liverpool och med bara en poäng upp till Tottenham.

För ”Pompey” ser det mörkare ut och det skiljer just nu sex poäng upp till säker mark.

Kommentera
Kopiera länk
Dela