1 av 10
2 av 10
Rooney avgör toppmötet med sitt 2-0-mål.
3 av 10
Rooney avgör toppmötet med sitt 2-0-mål. - Foto: Bildbyrån
4 av 10
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

Här avgör Rooney med sitt 100:e mål

Manchester United knockade Arsenal med två mål på fyra minuter i den första halvleken.


Det skulle bli årets match i Premier League. Ännu en stor batalj mellan Arsene Wenger och Alex Ferguson.

Men det blev en uppvisning i effektivitet av Manchester United på Emirates Stadium.

Stor hjälte blev som vanligt Wayne Rooney som satte sitt 100:e mål i Premer League snyggt framspelad av portugisen Nani efter ett riktigt drömanfall där bollen passades från det egna straffområdet hela vägen till Arsenalsmålet. Målet betydde 2-0 till United efter bara 37 minuter.

Dessförinnan hade Nani terroriserat Arsenals vänsterkant på egen hand och tagit sig förbi fyra spelare innan han lyfte in bollen mot mål. Lyftningen blev i stället ett lurigt skott och Arsenals målvakt Almunia kunde inte göra mer än att slå in bollen i eget mål.

Arsenal hade väldigt svårt att försvara sig mot Uniteds yttermittfältare och toppmötet blev aldrig så spännande som man hade hoppats. I den andra halvleken tog det sju minuter innan Ji-Sung Park hade avgjort med ett solomål. 3-0 och ridå.

Men Arsenal lyckades trots allt göra matchen lite spännande. Mittbacken Thomas Vermaelen cykelsparkade in reduceringen via en Unitedförsvarare. Sen hade Theo  Walcott och William  Gallas varsin chans med huvudet - men bollen ville inte in.

3-1 slutade matchen och det innebär att United går om Arsenal och upp på andra plats i ligan. United är nu fyra poäng bakom serieledande Chelsea. Arsenal är ytterligare en poäng bakom.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hurtig missar säsongen av "personliga skäl"

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

2 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

3 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

3 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.