1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
James Camerons 3D-succé med storfilmen Avatar har nu nått världsfotbollen.
5 av 5
James Camerons 3D-succé med storfilmen Avatar har nu nått världsfotbollen. - Foto: Scanpix

United krossade Arsenal - i 3D

– Djupet är imponerande. Även om man inte kan återge stämningen, så minskar det skillnaden, säger en av premiärtittarna, 26-årige Ben Tranter.


James Camerons 3D-succé med storfilmen Avatar har nu nått världsfotbollen. Nyligen meddelade ESPN att VM i Sydafrika kommer att sändas i 3D och under söndagen var det Premier Leaguedebut för tekniken som ska göra fotboll än mer spännande.

Nio utvalda pubar sände stormatchen mellan Arsenal och Manchester United i 3D. Reaktionerna var splittrade efteråt.

– Djupet är imponerande. Även om man inte kan återge stämningen, så minskar det skillnaden, säger en av premiärtittarna, 26-årige Ben Tranter, till The Times.

– 3D är suveränt på nära håll men blir plattare när bilderna är på avstånd. Fast det är definitivt en förbättring. Jag ser många matcher från läktaren och i vissa avseenden är detta bättre, men det hänger på var du sitter på en arena, säger 45-årige Paul Kelly, till Daily Mail.

Andra är inte lika imponerade.

– Jag är lite kluven. En del bilder är helt fantastiska, andra blir man illamående av. På frågan om jag skulle spendera pengar på att skaffa 3D så svarar jag "troligen inte", säger Tom Willliamson till Daily Telegraph.

3D
/
/
/
/
/
/
VM
/
Senaste nytt

Förre NHL-stjärnan får ny roll i Tre Kronor

Polisen: Fotbollsvåldet ökade förra säsongen

1 timme sedan
Antalet allvarliga incidenter och våldet på fotbollsmatcher i landets högsta herrserier ökade under 2023 jämfört med föregående år, uppger polisen i ett pressmeddelande.

Gustavsson om rasismanklagelserna: "Förvånad"

1 timme sedan
Australiens svenske förbundskapten Tony Gustavsson säger att det är för tidigt att ge besked om lagkapten Sam Kerr får spela i OS efter anklagelser om rasistiska trakasserier.

Klart: Då spelas kvartsfinalerna i svenska cupen

1 timme sedan
Svenska cupens kvartsfinaler lottades på måndagskvällen och nu är det också klart exakt när i helgen som de fyra fotbollsmatcherna kommer att spelas.

Ante Budimir matchhjälte för Osasuna

2 timmar sedan
Osasuna vann hemmamatchen mot Alaves i La Liga i fotboll med 1–0.

Inter tog ny seger

2 timmar sedan
Inter och Genoa möttes på måndagen på Giuseppe Meazza. Inter hade åtta vinster i rad i Serie A i fotboll inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 2-1 (2-0).