Stockholm

Barcelona i blåsväder i spansk media

1 av 4
. Foto: Scanpix
2 av 4
. Foto: Scanpix
3 av 4
. Foto: Scanpix
4 av 4
. Foto: Scanpix

Det blåser kalla vindar kring Barcelona efter segern mot Sporting Gijon. Madridbaserade tidningar menar nu att vinstmålet aldrig borde godkänts och att det finns en sammasvärjning mellan Barcelona och det spanska fotbollsförbundet.


Läs mer

I lördags tog Zlatan Ibrahimovics Barcelona ytterligare en skalp i jakten på en ny La Liga-titel. Pedro stod för matchens enda mål borta mot Sporting Gijon, men nu menar de Madridbaserade tidningarna AS och Marca att målet aldrig borde blivit godkänt. Flertalet bilder och filmklipp ska visa att frisparken som ledde fram till målet sattes igång på fel ställe och att Pedro var offside när assisten slogs.

Inte bara är det heta diskussioner om målet. Förra ligaomgången blev Cristiano Ronaldo utvisad efter en ful armbåge, och då syftade Madridtidningarna på att Leo Messi, precis som portugisen, använde sig av samma sätt för att bli av med sin motståndare under Barcelonas match mot Sevilla. Ronaldo fick två matchers avstängning, Messi ingen.

En komplott?

Därav pratas det om en sammasvärjning mellan Barcelona och det spanska fotbollsförbundet. Det är sedan tidigare kännt att Barças president Joan Laporta är god vän med presidenten i förbundet, Jose Maria Villar. Den påstådda komplotten har fått namnet "Villarato".

Barcelona har ännu inte dementerat uppgifterna officiellt, men den katalanska tidningen Sport skriver att Madrid bara är avundsjuka på trippelmästarnas framgångar.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.