Stockholm

Äntligen ligacomeback för Vieira

1 av 3
. Foto: Scanpix
2 av 3
. Foto: Scanpix
3 av 3
. Foto: Scanpix

Den franske stjärnan Patrick Vieira debuterar snart för sitt Manchester City eftersom han nu är skadefri. ”Tack god Gud att det är över”, säger mittfältaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter fyra säsonger i Italien är fransmannen Patrick Vieira nära en comeback i den engelska ligan. Men inte hos sin tidigare arbetsgivare Arsenal, istället tar han nya tag i Manchester City. Hans debut sedan flytten från Inter har dröjt på grund av en fotledsskada.

- Det har varit en frustrerande tid med skadan. Tack gode Gud att det är över, jag är redo att spela från start, säger stjärnan till Citys hemsida.

Klart är att fransmannen, tidigare firad stjärna hos Arséne Wenger på Highbury, har längtat efter att få spela i England igen.

- Jag ser fram emot att spela i Premier League igen och få ett antal matcher i benen. När jag var i Italien följde jag matcherna här. De har varit spännande och jag anser verkligen att matcherna är några av världens bästa.

- Jag har hittat laget som matchar mina förväntningar, jag tror att klubbens framtid är fantastisk. Det finns en massa vinnare här och duktiga spelare i omklädningsrummet.

City jagar en topp fyra-placering denna säsong efter att ha förlorat mot ärkerivalen Manchester United i Ligacupens ena semifinal. Dessutom är Roberto Mancinis gäng kvar i FA-cupen där man ska möta Stoke.

- Förhoppningsvis kan vi uppnå det vi siktar på och komma sämst fyra. Vi närmar oss Manchester United, gapet har definitivt minskat.

Nu är Vieira redo att spela borta mot bottengänget Hull på lördag. Skadan ådrog han sig redan under sin tid i Inter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.