- Foto: Scanpix

”Räkna inte bort Arsenal”

Arsenal är sex poäng efter Chelsea, men det är många matcher kvar. Räkna inte bort dem i titeljakten. ”Ibland är det bättre att komma underifrån”, säger målvakten Manuel Almunia.


Chelsea missade att rycka i toppen efter 1-1 mot Hull. Bakom spökar Manchester United men även Arsenal. Räkna inte bort Londongänget trots att det är sex poäng upp till ”Blues”.

- Vi har planerat att göra bra saker den här säsongen, det är bara ett litet steg till toppen av tabellen. När man tänker på var vi var efter matchen mot Chelsea (i november) så är det en stor bedrift, säger målvakten Manuel Almunia enligt nyhetsbyrån Ananova.

Almunia pratar inför söndagens match mot Chelsea på Stamford Bridge. Vinner Arsenal där för andra säsongen i rad ser det ännu bättre ut.

- Ibland är det bättre att komma underifrån, från tredje eller fjärde plats, och utmana istället för att vara i toppen hela tiden, säger han hoppfullt.

Det är matcherna mot de andra stora drakarna som kommer att avgöra vilken klubb som plockar hem Premier League. Det har i alla fall Arsenals franske manager Arséne Wenger menat tidigare.

- Jag har alltid känt att matcherna mot de andra stora lagen avgör ligan. Men förra säsongen visade Manchester United att jag hade fel, de vann titeln efter att bara ha tagit fem poäng under dessa sex matcher, säger Wenger.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.