Fredag 2 Dec
Stockholm

Yes! Chelsea får handla igen

. Foto: Scanpix

Chelsea fick tidigare värvningsförbud till och med 2011 efter ett regelvidrigt köp av spelaren Gael Kakuta, men nu har förbudet hävts. ”Fallet är stängt”, säger vd:n Ron Gourlay.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Chelsea fick värvningsförbud av Fifa i höstas, detta sedan man redan 2007 övertygade den då 16-årige franske ungdomsspelaren Gael Kakuta att bryta sitt  kontrakt med franska Lens och flytta till London. De tvingades även betala dryga miljonen till Lens i kompensation.

Besluted överklagades dock och nu har Chelsea fått rätt av Idrottens högsta skiljedomstol, Cas, och är inte längre misstänkt för att ha agerat regelvidrigt och värvningsförbudet hävs. Därmed körde man över FIFA:s beslut.

- Självklart är vi mycket nöjda över att Chelsea har friats från att ha gjort något fel och att fallet är stängt, säger vd:n Ron Gourlay på klubbens hemsida.

I beslutet framgår det att 18-åringens kontrakt med Lens inte gällde och Cas konstaterar i sin dom att klubbarna kommit överens. Spelaren straffades med fyra månaders avstängning i samband med det tidigare beslutet, som nu alltså inte längre gäller.

Tidigare förbjöds Chelsea att köpa spelare, inhemska och utländska, fram till och med transferfönstret i januari 2011.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.