Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

”Nesta borde åka till Sydafrika”

- 04/02/2010, 19:59 -
1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Inters försvarare Marco Materazzi vill att Milans Alessandro Nesta ska hänga med till VM-slutspelet i Sydafrika. ”Han är världens bästa försvarare”, säger Materazzi.

Inters Marco Materazzi vill se Alessandro Nesta tillbaka i det italienska landslaget inför VM i Sydafrika. Det meddelade han när en reporter undrade om mittbacken ville ha tillbaka Romas Francesco Totti.

- Nej, men när det gäller Nesta är det en annan femma. Han är min idol, den bästa försvararen i världen och jag hoppas att han åker till Sydafrika, säger Materazzi enligt italiensk press.

Materazzi själv, som varit med under de två senaste VM-slutspelen, är dock tveksam till sin egen närvaro i Sydafrika.

- Jag har redan bokat semester i juni, vi får se, säger han.

Den i dag 33-årige Nesta, som till vardags spelar i Milan, slutade i landslaget på grund av en massa skadeproblem, det var efter VM 2006. Den dåvarande förbundskaptenen Roberto Donadoni försökte förgäves övertala honom att vara med i EM-slutspelet 2008.

Francesco Totti slutade tidigare i landslaget men har senare sagt att han vill spela i Sydafrika i sommar om han blir uttagen, detta eftersom Marcello Lippi är den som nu styr skutan.