Stockholm

Oklarheter kring Portsmouth

. Foto: Scanpix/AP

Portsmouths nye ägare Balram Chainrai har inget som helst intresse i klubben. Därför väntas klubben snart få en femte ägare på ett år. ”Jag har noll intresse i Portsmouth”, säger Chainrai.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Krisklubben Portsmouth, hopplöst sist i Premier League, fick nyligen en ny ägare då den Hong Kong-baserade affärsmannen Balram Chainrai, 51, tog över 90 procent av aktierna från den tidigare ägaren Ali Al-Faraj. Men tro inte att han blir långvarig i klubben.

- Jag har noll intresse av att köpa Portsmouth och det är inte alls sant att jag är den nye ägaren i klubben. Såvitt jag vet har jag bara tagit över den tidigare ägarens andelar, säger Chainrai enligt tidningen South China Morning Post.

Den nye ”ägaren” ska bara ha tagit över den skuldtyngda klubben på torsdagen för att rädda den och för att spelare, ledare och personal ska få ut sina löner.

- Det här har ingenting att göra med att kontrollera klubben. Jag vet ingenting om att sköta en fotbollsklubb, jag älskar bara spelet och det är därför jag har gjort det här. Vi har utnyttjat vår rätt att ta kontroll över aktierna och peta bort de tidigare ägarna.

- Allt handlar om att skydda klubbens intressen. Det handlar om att hitta någon som har klubbens intresse i hjärtat.

Advokaten Mark Jacob, som anlitats av ”Pompeys” styrelse, vet ännu inte om övertagandet kommer att godkännas. Det handlar om ett lån som klubben tidigare tagit för att rädda den från konkurs. Hans mål är att hitta en investerare som vill ta över klubben på en permanent basis.

- Tro mig, någon kommer att komma in och köpa den här klubben. Det är en Premier League-klubb vi pratar om. Jag skulle vilja ha en ny ägare här i dag men vi får vänta och se, säger Mark Jacob.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Guide: Fotbolls-VM lördag 10 december

Publicerades: 3 timmar sedan

Ovetjkin närmar sig måltoppen

Publicerades: 3 timmar sedan

Landslagschefen: Svahn aktuell för Davos

Publicerades: 3 timmar sedan

Amerikansk fotbollsjournalist död i Qatar

Publicerades: idag 04:30

Miljonregn efter von Eckermanns historiska seger

Publicerades: igår 23:22

Messi efter straffdramat: "Vi fick lida"

Publicerades: igår 22:10

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.