Kuyt hjälte i fult Merseysidederby

Målfattigt, men knappast händelsefattigt. Dirk Kuyts mål blev det enda i ett fult och grinigt Merseysidederby som mycket väl kunde ha slutat med flera benbrott.

Everton har inte lyckats besegra Liverpool i ligasammanhang på tio år.

Den usla trenden bröt man inte heller på lördagen. Det 213:e Merseysidederbyt slutade med seger för de röda, sedan Dirk Kuyt nickat in matchens enda mål på hörna i början av den andra halvleken.

– Jag visste att det fanns en chans att den skulle gå in om jag fick bollen, och jag är väldigt lycklig att den gick in, säger Kuyt i Sky Sports.

Det smällde rejält under hela matchen och det var flera gånger nära att urarta. Innan matchen var över hade bägge lagen hunnit få en spelare utvisad.

I den första halvleken fick Sotirios Kyrgiakos syna det röda kortet efter en ful tvåfotstackling. Bortalagets Steven Pienaar drog välförtjänt på sig sitt andra gula kort med bara minuten kvar av matchen.

– Det här var en match med passion och kamp, precis vad derbyn handlar om, säger Steven Gerrard.

/
/
/

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.