Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Huligan riskerar 15 års fängelse för polismord

Antonino Speziale riskerar ett 15-årigt långt fängelsestraff.
1 av 5

Antonino Speziale riskerar ett 15-årigt långt fängelsestraff.

ANSA

Filippo Racitis begravning.
2 av 5

Filippo Racitis begravning.

SCANPIX/AP

3 av 5

SCANPIX/AP

Den dödade polismannen Filippo Raciti.
4 av 5

Den dödade polismannen Filippo Raciti.

SCANPIX/AP

5 av 5

SCANPIX/AP

Sport | 08/02/2010 22:04

För tre år sedan dödades polismannen Filippo Racitis brutalt. Nu åtalas huliganen Antonino Speziale som riskerar ett 15 års långt fängelsestraff.

Den italienske polismannen Filippo Racitis blev den andra februari 2007 brutalt mördad efter sicilienderbyt mellan Palermo och Catania. Nu åtalas den misstänkte Antonino Speziale för dråp som endast var sjutton år gammal när händelsen inträffade.

Den numera 20-årige Speziale står åtalad vid en ungdomsdomstol och hävdar själv sin oskuld. Trots det yrkar åklagarna på 15 års fängelse för huliganen, som ska ha slagit ihjäl polismannen med ett handfat som han hade tagit från en toalett.

- Vi har alltid velat ha rättvisa, inte hämnd. Och jag hoppas på att det som hände min man kan få unga att förstå att våldets väg borde vara den som de lämnar, både utanför och på läktarna. Jag hoppas att de som är ansvariga ångar sig, säger Racitis änka Vedona Raciti enligt La Gazzetta dello Sport.

I morgon kommer Spezialez advokat Giuseppe Lipera presentera sin klients försvar.