Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Juventus planerar stora förändringar

Sport | 09/02/2010 11:51

Juventus kommer att agera på grund av den dåliga säsongen. Enligt tidningen Tuttosport kommer stora förändringar att ske på ledarsidan och förbundskaptenen Marcello Lippi uppges bli ny klubbpresident.

En klubb som gått överraskande dåligt denna säsong är Juventus, redan ute ur både Champions League och den italienska cupen och bara sjua i ligaspelet. Det kommer att få konsekvenser.

Tidningen Tuttosport skriver i dag att Marcello Lippi, i dag förbundskapten, kommer att bli ny president i klubben. Juventus nuvarande president Jean-Claude Blanc uppges gå tillbaka till en vd-roll.

Strax under Blanc ska man ha en italiensk expert på värvningar och här nämns namn som Beppe Marotta, Giorgio Perinetti och Pantaleo Corvino.

Dagen innan julafton anställdes den tidigare storspelaren Roberto Bettega som vice general manager i klubben, där han skulle vara en länk mellan spelare och ledare. Enligt Tuttosport är det bara början, och i sommar kan den stora ommöbleringen äga rum.

- Om alla bidrar och med stödet från fansen kan vi bli att räkna med på den högsta nivån, sade Bettega när han blev klar.