Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stenrik indier backar om Liverpool-köp

Scanpix

Sport | 09/02/2010 12:47

Indiern Mukesh Ambani, den sjunde rikaste mannen i världen, förnekar att han är på väg att köpa Liverpool. Men karusellen är redan igång och nuvarande ägarna Tom Hicks och George Gillett Jr rapporteras vara pressade att sälja klubben.

Enligt tidningen The Times är indiern Mukesh Ambani på väg att köpa Liverpool. Pengar har han gått om, han är ägare till Reliance Industries och samtidigt världens sjunde rikaste man. Men nu förnekar hans taleskvinna Sudeep Purkayastha att Liverpool är på väg att få indiskt ägarskap.

- Det finns ingen sanning i påståendena. Vi förnekar det helt och hållet, säger Purkayastha.

En annan som påstås vara beredd att lägga ett bud på klubben är Subrata Roy som är ordförande i Sahara Group. Han sägs vara beredd att betala Liverpools skulder på 237 miljoner pund mot 51 procent av aktierna i klubben.

- Vi är för tillfället inte i en position där vi kan kommentera saken, säger Sahara Groups talesman Abhijit Sarkar.

Liverpools vd Christian Purslow säger sig inte känna till något indiskt bud på klubben. Enligt The Times ska dock samtal har förts sedan i november.

Klart är samtidigt att Saharas sponsoravtal med indisk cricket går ut i år och för ett år sedan sades man vara intresserade av att skriva ett avtal med Manchester United. Nu ska 62-årige Subrata Roy se sig om efter ett nytt projekt.

En källa med insyn i Liverpool säger att klubbens amerikanska ägare Tom Hicks och George Gillett Jr skulle tacka nej till ett bud där de förlorar makten i klubben, de vill behålla åtminstone de 51 procenten. Det skriver tidningen Daily Mail i dag.

Samtidigt sägs långivaren Royal Bank of Scotland pressa Hicks och Gillett Jr att sänka sitt pris för att få igenom en affär.