Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny tränare i Lazio efter skandalscener

Hundratals fans samlades utanför träningsanläggningen.
1 av 3

Hundratals fans samlades utanför träningsanläggningen.

LA GAZZETA DELLO SPORT

Edy Reja blir Lazios nye tränare.
2 av 3

Edy Reja blir Lazios nye tränare.

SCANPIX/AP

Davide Ballardini blir av med jobbet.
3 av 3

Davide Ballardini blir av med jobbet.

SCANPIX/AP

Sport | 09/02/2010 22:03

Flera hundratals arga fans samlades utanför Lazios träningsanläggning och krävde tränaren Davide Ballardinis avgång. Nu står det klart att Edy Reja kommer att skriva på för den krisdrabbade klubben.

Efter en minst sagt miserabel säsong fick Lazios supportrar till slut fått nog.

Den krisdrabbade Romklubben tvingades ställa in tisdagens träning efter att flera hundratals arga fans samlats utanför träningsanläggningen Formello.

- De kastade hemmagjorda sprängämnen och stämningen var mycket hotfull, säger journalisten från Radio Capital Emiliano Bernardini som var på plats på Formello.

Tre protestanter skadades i tumultet och fem arresterades av polisen, som fick ta till tårgas för att skingra de arga fansen. Förutom bomberna kastades det även sten mot byggnaden där spelarna befann sig och de krävde även tränaren Davide Ballardinis avgång och att Hajduk Spalits tränare Edy Reja borde ta över - ett krav som nu har mötts av klubbledningen.

Senare under dagen bekräftades det att Reja, som mellan 2005 och 2009 tränare Napoli, kommer att skriva på för Romklubben.

- Jag har bestämt mig för Lazio, det var inte ett lätt beslut, men jag vill tillbaka hem, säger Reja enligt Corriere dello sport.

Den 64-årige tränaren kommer att skriva på ett kontrakt som sträcker sig över ett och ett halvt år.

Här ser ni fansens drabbning med polisen.