Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Barcelona förnekar Fabregas-rykten

1 av 4

Scanpix

2 av 4

Scanpix

3 av 4

Scanpix

4 av 4

Scanpix

Sport | 10/02/2010 14:42

Cesc Fabregas har varit ryktenas man inom fotbollen de senaste dagarna. Nyligen påstods det att Fabregas har ett muntligt avtal med Barcelona. Men nu tar klubben officiellt kål på alla rykten.

Under flera års tid har både spanska och engelska medier påstått att Cesc Fabregas kommer att återvända till Barcelona. Men aldrig tidigare har ryktena varit så intensiva och många som under de senaste dagarna. Först kom uppgifter från Spanien om att Fabregas är högst upp på Barças önskelista inför nästa säsong. Engelsk media hängde på hypen, men snart menade vissa tidningar att ryktena var falska.

Och alldeles nyligen påstod en katalansk radiostation att Fabregas hade ett muntligt avtal med Barcelona. Det var droppen som fick bägaren att rinna över för storklubben, som nu väljer att sätta ner foten rejält med ett officiellt uttalande.

- Med tanke på de exceptionella återverkningar som skapats av berättelser som har publicerats i olika medier med avseende på ett avtal med Arsenalspelaren Cesc Fabregas, förnekar FBC blankt att det har förekommit några förhandlingar eller avtal med spelaren, skriver klubben på sin officiella hemsida.

"Utmärkta förbindelser med Arsenal"

Förutom att döda alla Fabregas-rykten, passar Barcelona även på att förneka att kontakten med Arsenal skulle vara dålig.

- FC Barcelona vill understryka att klubben alltid har haft utmärkta institutionella förbindelser med Arsenal FC.

Klubben tar även en sväng till mot alla medier, och förklarar att de aldrig kontaktat Fabregas före Arsenal.

- I enlighet med FIFA:s reglemente, har FC Barcelonas kontraktpolitik alltid gjort det till en prioritet att förhandla med den rörande klubben innan någon särskild överenskommelse med spelaren görs.