Arsenal lever igen.
Arsenal lever igen. - Foto: Scanpix

Ligan lever igen, Arsenal

Abou Diaby nickade in segermålet mot Liverpool.

Arsenal har hittat vinnarspåret igen. Efter tre raka utan seger mot Aston Villa, Manchester United och Chelsea slog man Liverpool med 1-0 hemma på Emirates Stadium.

Stor matchhjälte blev mittfältaren Abou Diaby som snyggt nickade in Tomas Rosickys inlägg med 20 minuter av matchen.

Med fem minuter kvar av matchen var Ryan Babel nära att kvittera, men Manuel Almunia i Arsenalmålet gjorde en kanonräddning och tippade bollen i ribban.

I den 95:e minuten fixade Steven Gerrard en frispark i ett bra läge. Han tog själv hand om frisparken men sköt rakt i muren. På reprisbilderna kunde man se att bollen träffade Arsenalkaptenen Cesc Fabregas hand, men domaren valde att fria och blåste kort därefter av matchen. Liverpoolspelarna var rasande.

Segern innebär att Arsenal nu närmar sig Chelsea i toppen. Chelsea förlorade något överraskande borta mot Everton med 2-1 och Manchester United kryssade mot Aston Villa.