Holländaren blev framspelad av Marcus Berg.
Holländaren blev framspelad av Marcus Berg. - Foto: SCANPIX/AP
Marcus Berg gjorde mål igen när han tillsammans med Ruud van Nistelrooy sänkte Stuttgart. - Foto: BILDBYRÅN
Ruud van Nistelrooy gjorde två mål.
Ruud van Nistelrooy gjorde två mål. - Foto: SCANPIX/AP

Berg hittade rätt med Ruud

Marcus Berg gjorde sitt fjärde mål för säsongen när han tillsammans med nyförvärvet bortaslog svårspelade Stuttgart med 3-1.

Marcus Berg har haft det svårt med målskyttet den här säsongen och hade på 20 spelade matcher endast hittat målet vid tre tillfällen. Men när hans Hamburg på lördagen bortaslog Stuttgart med 3-1 lyckades Berg äntligen hitta rätt igen.

I den 23:e minuten skickade Guy Demel in en perfekt krossboll från egen planhalva som Berg i sin tur utnyttjade på allra bästa möjliga sätt. Med ett placerat volleyskott intill den vänstra stolpen såg Berg till att lägga grunden för bortalagets mäktiga seger.

Kvitteringen skulle dock komma. Tio minuter in i den andra halvleken jämnade Christian Träsch ut och gav hemmalaget en andra chans i matchen.

Men när nyförvärvet Ruud van Nistelrooy inom loppet av två minuter gjorde två mål dog matchen. Holländarens andra mål kom efter en framspelning från Berg och avslutades på ett typiskt van Nistelrooy-manér.

Segern var Hamburgs första på fyra matcher. Laget ligger fyra och en Europaplats är inte långt borta.

/
/
/

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.