Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Domaren såg rött - visade ut tre spelare på tilläggstid

1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Sport | 14/02/2010 02:35

Matchen mellan Villarreal och Athletic Bilbao var på väg mot sitt slut. Då tog domaren matchen i egna händer. Inom loppet av ett par minuter hade han visat upp det röda kortet tre gånger och även blåst för en straffspark.

Hemmalaget Villarreal tog tag i matchen mot Athetlic Bilbao direkt i inledningen. Landslagsbacken Joan Capdevila avslutade ett mönsteranfall med ett hårt och välplacerat skott med fel fot.

Men baskerna svarade snabbt genom mittfältaren Igor Gabilondo, och den första halvleken präglades därefter av böljande spel. Fast hemmaspelaren Nilmar ville ändra på dödlaget, vilket han också gjorde i den 45:e minuten och Villarreal gick till halvtidsvila med en uddamålsledning.

Villarreal kontrollerade andra halvlek och en relativt lugn tillställning var på väg mot sitt slut. Men då valde domaren Clos Gómez att ha sitt roliga för kvällen. Först blåste Gómez straff för Bilbao, men bortalaget missade chansen till kvittering.

Domaren var dock ännu inte nöjd. Under den sju minuter långa tilläggstiden hann han med att visa upp det röda kortet hela tre gånger, men trots de radikala förändringarna stod sig resultatet tiden ut. Matchen slutade 2-1 till Villarreal som därmed tog en viktig skalp i jakten på en topplacering.