Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rooney ödmjuk inför stormatchen

1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Sport | 16/02/2010 01:19

Wayne Rooney är i kanonform och i kväll gästar hans Manchester United storlaget Milan på San Siro. Men engelsmannen hyser bara respekt för Milanolaget.

Manchester United ses som knapp favorit av många spelbolag i dubbelmötet med Milan i åttondelsfinalen i Champions League. Däremot är Uniteds stjärnanfallare Wayne Rooney orolig inför matchen i kväll.

- Milan har flera spelare som kan göra mål, speciellt från fasta situationer, så vi måste vara medvetna om det, säger Rooney till klubbens officiella hemsida.

Senaste gången lagen stötte på varandra var i Champions League-semifinalen 2007, då Milan lekte sig till final efter 3-0 på San Siro. Clarence Seedorf gjorde ett av målen då, och det är en spelare som Rooney hyser största respekt för.

- För mig är antagligen Seedorf den bästa spelaren jag någonsin mött. När vi mötte Milan för ett par säsonger sedan var han otrolig, berömmer engelsmannen.

Den 24-årige anfallaren menar också att Manchester United måste se upp med andra spelare än Seedorf. Bland annat nämner Rooney mittfältaren David Beckham, som tidigare spelat för United, och den oerhört tekniske brassen Ronaldinho.

- Pirlo och Becks… fantastiska spelare båda två. Ronaldinho är också speciell, inte minst eftersom han blev framröstad som decenniets spelare. Vi måste verkligen vara på topp för att slå dem, förklarar Rooney ödmjukt.