1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpx
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Ronaldo tuff uppgift för Källström

Kim Källström spelade från start senast i ligan. I kväll ställs han mot självaste Cristiano Ronaldo på sin kant när Lyon välkomnar Real Madrid och förhoppningsvis får svensken chansen från start.


Kim Källström har använts i backlinjen men i senaste ligamatchen, när Lyon i lördags besegrade Lens med 1-0, startade han till vänster på mittfältet. Han byttes dock ut efter 56 minuter, vid ställningen 0-0, då hemmalaget satte in anfallaren Lisandro López.

Nu blir det tufft när Källströms Lyon tar emot Real Madrid på Stade de Gerland i kväll. Det finns många att se upp med, inte minst högerforwarden Cristiano Ronaldo som gjorde två mål när Real i lördags besegrade stackars Xerez med 3-0 på bortaplan.

- Vi kan inte bara fokusera på Ronaldo eftersom det finns andra spelare som kan göra stor skillnad, säger Lyons tränare Claude Puel på klubbens hemsida.

- Det finns så mycket potential och jag tror inte att en spelare kommer att göra skillnaden.

Han nämnde också spelare som Kaká, Gonzalo Higuain och nyligen skadade Karim Benzema, tidigare pålitlig målskytt i just Lyon, som andra potentiella hot.

Just Kaká var den som spelade fram Ronaldo till de två målen i lördags. Men den brasilianske försvararen Cris låter sig inte skrämmas:

- Vi borde inte tänka på att otroligt duktiga spelare som Real har, vi borde inte vara rädda för dem, vi spelar på hemmaplan, säger han enligt nyhetsbyrån AP.

Efter att Real missat att nå kvartsfinalerna fem år i rad är man hungriga på framgångar, med start i åttondelsfinalen mot Lyon. Och finalen vill man absolut nå, inte minst med tanke på att den spelas hemma på Santiago Bernabeu.

- Vi måste slå Lyon, alla spelare är redo för det. Om vi ska vinna Champions League får vi inte förlora här, säger Cristiano Ronaldo.

- Om Real Madrid inte kan slå Lyon så kan vi glömma att vinna Champions League. Jag har spelat i Lyon några gånger och jag vet att det är tufft att vinna där, men inte omöjligt.

En som varnar Real Madrid är den gamle franske storspelaren Zinedine Zidane. Han poängterar hur stort det är för Lyon att spela mot Real, och hur mycket de kommer att kämpa för att få ett bra resultat hemma.

- Det kommer att bli en mycket bra match, alla kommer att vara entusiastiska, menar Zidane.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!