1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Coyle har fortsatt tro på Elmander

Trots att målen uteblivit för Johan Elmander tror Boltons tränare Owen Coyle på landslagssvensken. ”Hans moral på träningarna har varit fantastisk”, säger den nye tränaren.


Bolton har gått allt bättre sedan Owen Coyle tog över tränarsysslan. En annan som det gått bättre för är den svenske anfallaren Johan Elmander, även om han ännu inte levererat målmässigt.

Hittills har det blivit fyra mål för Elmander denna säsong, det senaste i den fjärde omgången av FA-cupen då Sheffield United besegrades. Och svensken måste fortsätta att göra bra ifrån sig så kommer det att lossna, det tror i alla fall Coyle.

- Hans moral på träningarna har varit fantastisk och alla chanser som Johan missat, har han förmodligen skapat alldeles själv. När han väl kommer till de positionerna så handlar det om att göra om och försöka att träffa rätt. Och sett till min egen erfarenhet kommer bollen att hamna i mål, säger han på klubbens hemsida.

- Om man får ett bra läge och skjuter bollen över så är det inte värt någonting eftersom man inte satt motståndarnas målvakt i arbete. Det är precis så enkelt som det låter, man måste behålla lugnet i sådana situationer.

Coyle borde veta vad han talar om, han gjorde 12 mål på 54 matcher som anfallare i just Bolton mellan 1993 och 1995.

Bolton har annars bara en poäng ner till Coyles tidigare arbetsgivare Burnley på nedflyttningsplats, men de kommande sex ligamatcherna är mot lag på den under halvan av tabellen. Och det är oerhärt jämt kring nedflyttningsstrecket, även uppåt.

Närmast på onsdagen ställs Johan Elmander och hans Bolton mot Wigan på DW Stadium.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

2 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.