1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Oviss match i Portugal

I kväll möts tvåfaldiga mästarna Porto och Arsenal i en av åttondelsfinalerna av Champions League. Historiskt sett är det helt jämnt i inbördes möten, och Arsenal kommer dessutom utan ett gäng skadade spelare.


Lyon överraskade hemma mot Real Madrid under gårdagen. Kan Porto upprepa det mot Arsenal i kväll? Klart är att Arsenal under gårdagen lämnade England utan de skadade spelarna William Gallas (ryggen), Alex Song (knäet) samt den lårskadade trion Andrey Arshavin, Manuel Almunia och Eduardo.

- Vi är vid en period på säsongen där man inte alltid har alla spelare tillgängliga men det stör mig inte, säger Arséne Wenger.

Tidigare har lagen mötts vid fyra tillfällen, det har blivit en seger vardera och två oavgjorda matcher. Porto har till skillnad från Arsenal vunnit Champions League vid två tillfällen, 1987 och 2004, men har sedan dess bara nått kvartsfinalerna vid ett tillfälle. Arsenal föll i finalen mot Barcelona, 1-2, 2006.

Senast lagen möttes, den 10 december 2008, vann Porto med 2-0 på hemmaplan. Sol Campbell har inte spelat i Europa med Arsenal sedan finalen 2006 men kan få chansen i kväll.

- Jag förväntar mig att alla tre engelska lag går vidare, det gör jag. Men jag är ingen idiot, jag vet att det blir tufft för alla tre lag, säger Wenger till klubbens hemsida.

Utöver Arsenal är Manchester United (3-2 borta mot Milan i går) och Chelsea (möter Inter nästa vecka) kvar i Champions League.

Arsenal ligger trea i Premier League. FC Porto ligger på samma plats i den portugisiska ligan, en bit efter toppduon Benfica och Braga.

"Gunners" saknar även långtidsskadade Robin van Persie (fotled) och Johan Djourou (knäet). I Porto är Hulk, Raul Meireles och Alvaro Pereira tillbaka på Estadio do Dragao efter skador.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?