1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Effenberg sågar Fiorentinas chanser

Klassiska Fiorentina har ingenting att hämta borta mot Bayern München i kväll, det menar den gamle storstjärnan Stefan Effenberg. ”Bayern måste bara besegra Fiorentina, det finns inget mer att tillägga”, säger han.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

I kväll tar Bayern München emot Fiorentina i Champions Leagues åttondelsfinaler. Och om man får tro legendaren Stefan Effenberg, 41, har italienarna ingenting i Tyskland att göra.

- Bayern måste bara besegra Fiorentina, det finns inget mer att tillägga, säger mittfältslegenden.

Ändå anser han inte att Bayern är riktigt redo för att mäta sig med de allra största, men menar att tyskarna är på gång. Och Louis van Gaals gäng är formstarkt.

- Lag som Manchester United, Chelsea och Barcelona har någonting extra, men det här laget kan gå framåt i Europa.

Effenberg har spelat med Bayern men också i Fiorentina som han var i mellan 1992 och 1994. Bayern har han tillhört vid två tillfällen: 1990-1992 och 1998-2002.

”Viola” var samtidigt den enda italienska klubben som vann sin grupp i Champions League. Men i ligan har man två raka förluster.

- Just nu är inte rätt tid att prata om våra problem. Vi har diskuterat i omklädningsrummet och fick bra respons från några spelare, säger tränaren Cesare Prandelli inför matchen.

- Paradoxalt nog är jag optimistisk, eftersom jag tror att det här är matchen som tillåter oss att få igång truppen igen.