- Foto: Scanpix

”Bendtner den nye Henry”

Arsenals danske anfallare Nicklas Bendtner kommer snart att blomma ut på allvar, han är trots allt bara 22 år. Arséne Wenger jämför honom med Thierry Henry som kom till klubben som 23-åring.


Arsenals manager Arséne Wenger tror och hoppas att Nicklas Bendtner ska visa att han gjorde rätt som inte värvade någon anfallare i januari. Vid 22 är det dags för en danske landslagsmannen att visa framfötterna.

- Jag skulle vilja påminna er om att Thierry Henry kom till Arsenal som 23-åring och han fick en lysande karriär. Så Nicklas är fortfarande ung, säger den franske managern på klubbens hemsida.

- Jag tror att vi kommer att få se honom från hans bästa sida nu. Han är född 1988 så han närmar sig den bästa åldern för en anfallare nu. Självklart kommer han att utvecklas och lära sig en massa, men när man är 22 måste man börja prestera på toppnivå.

Wenger säger också att den unge dansken har stor potential och att man vill fortsätta att tro på ungdomarna man satsar på.

- Han kom som 15-åring och vi jobbar väldigt hårt men dessa spelare för att få dem till nivån de är på i dag. Självklart tror vi inte på en spelare i fyra-fem år och sedan plötsligt slutar med det eftersom folk säger att man måste köpa en anfallare.

- Vi har en röd tråd som vi följer och vi fortsätter att tro på det vi gjort hittills och vi hoppas att spelarna ska betala tillbaka.

Fransmannen Therry Henry, 32, tillhör numera Barcelona. Han gjorde 174 mål på 254 matcher för Arsenal mellan 1999 och 2007. Han har även tillhört Monaco och Juventus innan han landade hos ”Gunners”.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

1 timme sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

1 timme sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.