1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Norske stjärnan ”drogad och bestulen”

Den landslagsmeriterade målvakten Thomas Myhre har fått sparken från norska Viking efter en festkväll. 36-åringen, med förflutet i Everton och Sunderland, skyller på att han blivit drogad och dessutom bestulen på en massa pengar.


Förre landslagsmålvakten Thomas Myhre hamnade i blåsväder under ett läger i spanska La Manga. En festkväll slutade med att hans Viking Stavanger, som leds av Sverige-bekanta Åge Hareide, sparkade den 36-årige norrmannen.

Nu talar dock norrmannen ut i tidningen Verdens Gang och påstår att han blivit drogad. Och som grädde på moset bestulen på 200 000 kronor.

- Jag måste säga sanningen. Det har gått så långt att folk tror att jag är en spelgalen narkoman med psykiska problem som går till prostituerade, säger Myhre till VG.

Det var i januari som truppen var på läger i La Manga och spelarna fick tillåtelse att gå ut efter en träningsmatch. Man började på hotellet och åkte sedan in till stan. Och där tar det stopp för Myhre som har en minneslucka på tio timmar. Under samma period ska runt 200 000 kronor försvunnit från hans konto. Och sedan fick han sparken.

Myhre säger att han själv kontaktade polisen tre dagar efter att han kommit hem och att ett narkotikaprov gav positivt utslag. Nu samarbetar spansk och norsk polis för att få klarhet i vad som egentligen har hänt.

- Viking och Myhre har kommit överens om att bryta avtalet med omedelbar verkan, säger Åge Hareide till Stavanger Aftenblad.

Myhre säger att han aldrig någonsin frivilligt tagit narkotika utan att han blivit lurad till det. Helt klart är inte sista ordet sagt i den här soppan.

Myhre, som gjort 56 landskamper för Norge mellan 1998 och 2007. har tillhört Viking sedan 2007.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

1 timme sedan

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

1 timme sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

1 timme sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

2 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

3 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

3 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.