Söndag 28 Nov
Stockholm

Katastrofala misstag sänkte Arsenal

1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Efter katastrofala insatser av både Sol Campbell och målvakten Lukasz Fabianski torskade Arsenal med 2-1 borta mot FC Porto i Champions League. Bland annat fixade Fabianski på egen hand det första målet åt portugiserna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Porto fick en smakstart mot Arsenal i sin åttondelsfinalen av Champions League. Redan efter tio minuter tog hemmalaget ledningen efter ett skott av anfallaren Varela. Bollen styrdes i eget mål av ”Gunners” keeper Lukasz Fabianski. En katastrofal insats av polacken, ingen var nära honom!

Varela fick målet, frågan är dock varför, det borde helt klart ha gått till Fabianski. Bollen skulle inte ens ha gått in om inte polacken slängt in den i eget mål.

Mittbacken Sol Campbell, tillbaka i Arsenal, såg ut att ha problem med tempot. Men mål kan han göra, efter 18 minuter nickade veteranen från nära håll helt ostört in kvitteringen.

Mot slutet av den första halvleken var Arséne Wenger på fötterna, och han såg inte glad ut. Vi kan gissa att han hade ett och annat att säga till Fabianski i pausen.

Fem minuter in i den andra halvleken kom incidenten som skulle göra fransmannen rasande... Tomas Rosicky tacklades av vänsterbacken Alvaro Pereira. Strax därefter fick Porto en frispark sedan Fabianski plockat upp en hemåtpass från Campbell, då han råkat toucha en boll, och Radamel Falcao slog snabbt in den i öppet mål.

Vilken soppa! Wenger skrek på den svenske domaren Martin Hansson efter den katastrofala insatsen av Arsenals försvar. Men förgäves, frisparken var inget att snacka om. Porto kunde hålla undan mot ett skadedrabbat Arsenal som dock kan glädjas lite av ett mål på bortaplan inför returen.

- Det är svårt att acceptera en sådan förlust. Målen vi släppte in är svåra att acceptera i en Champions League-match, sade Wenger efteråt.

Arsenal hade lite mer bollinnehav, men med det katastrofala försvar man hade på onsdagen är det svårt att vinna några matcher. Ska vi tippa att Sol Campbell och Lukasz Fabianski kommer att sågas rätt hårt i brittisk press?

Lagen har nu mötts vid fem tillfällen, och nu är det fördel Porto. Två segrar, lika många oavgjorda och en förlust har man mot Arsenal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela