1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Vieira avstängd efter tevegranskning

Patrick Vieira har stängts av i tre matcher efter att ha sparkat på Glenn Whelan när Manchester City mötte Stoke i tisdags. Den franske världsstjärnan lär inte överklaga beslutet trots att det är hårt dömt.


I tisdags spelade Stoke City och Manchester City 1-1 i Premier League. Gästernas franske mittfältsstjärna Patrick Vieira rök ihop med hemmalagets irländske landslagsman Glenn Whelan som han också sparkade.

Domaren Mike Wiley missade incidenten på Britannia Stadium, men nu har ligan granskat händelsen på teveupptagningar och Vieira, ny från Inter, stängts av i tre matcher.

- Jag försökte aldrig att skada Glenn Whelan. Jag bad om ursäkt till honom då, min fot träffade honom men jag försökte inte att göra honom illa, säger veteranen på klubbens hemsida.

Lär acceptera beslutet

Manchester City skriver att eftersom Vieira erkänner att han träffade Whelan så väntas han acceptera avstängningen. Annars har fransmannen fram till nästa torsdag på sig att överklaga beslutet.

Vieira är en tuffing. Han ska ha dragit på sig röda kort vid tio tillfällen under de nio år han spenderade i Arsenal tidigare i sin karriär.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!