Zlatan skadad – Barça jublade

Zlatan Ibrahimovic vilade i Barcelonas hemmamöte med Racing Santander. Den svenske superstjärnan klev av uppvärmningen i smärtor. Det störde dock inte katalanerna – som vann med 4-0.

Innan mötet med Racing Santander fastslog Barcelonatränaren Pep Guardiola att man inte har råd med flera skador.

På uppvärmningen inför kvällens match hände det som inte fick hända: Zlatan Ibrahimovic fick ont i en häl – och tvingades lämna uppvärmningen.

Det är ännu oklart hur pass illa det är med 28-åringens skada.

Hur som helst klarade Barça sig hyfsat utan sin svensk. Det tog bara sju minuter innan Andrés Iniesta satte 1-0 till katalanerna. Och i den 28:e minuten prickade fransmannen Thierry Henry in en frispark som betydde 2-0.

I den 34:e minuten smällde det igen på Camp Nou – återigen efter en frispark. Den här gången var det backen Rafa Marquez som skruvade in bollen i mål.

Den andra halvleken såg ut att sluta mållös, men med drygt fem minuter kvar av full tid fick yngligen Thiago göra 4-0, framspelad av Leo Messi.

Segern innebär att Barcelona toppar tabellen, fem poäng före Real Madrid. Dock med en match mer spelad.