Sevilla vände och vann

En ursinnig start från Mallorca chockade Sevilla, som kom i underläge redan efter fem minuter. Men Sevilla svarade med tre mål och kunde hålla undan trots två utvisningar.

Överraskningslaget Mallorca tog emot topplaget Sevilla och det var hemmalaget som öppnade bäst. Redan efter fem minuter kunde Mario Suarez spräcka Sevillas nolla. Men bara 18 minuter senare kom kvitteringen genom kantspringaren Jesus Navas.

Sedan började de röda korten närmast hagla ner. Två minuter efter Navas kvittering blev Alvaro Negredo utvisad efter att under samma minut dragit på sig två gula kort. Ytterligare ett kort tvingades domaren visa upp innan halvleken var slut. Den här gången var det Mallorcas Ivan Ramis som fick lämna planen.

I andra halvlek visade Sevilla varför man, tillsammans med Valencia, är det största hotet mot Barcelona och Real Madrid. Ivica Dragutinovic gav bortalaget ledningen genom en fantastisk skruvad frispark och fem minuter senare satte Diego Perotti matchavgörande 1-3.

Didier Zokora drog på sig sitt andra gula kort i den 90:e minuten och Sevilla hade bara nio spelare kvar på plan. Men det andalusiska storlaget kunde hålla undan och tog tre viktiga poäng i kampen om tredjeplatsen.