1 av 3
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3

Mellbergs dröm: Guld efter 12 långa år

Landslagsbacken Olof Mellberg har varit proffs i fyra klubbar i fyra länder - men väntar fortfarande på en ligaseger.


För tolv år sedan vann han SM-guld med AIK.

Sen dess har Olof Mellberg spelat i spanska Santander, Premier Leagueklubben Aston Villa, de italienska giganterna Juventus och nu i Olympiakos.

Det finns en gemensam nämnare under den här perioden - ligaguldet har uteblivit. Nu börjar karriären närma sig sitt slut. Kanske får landslagsbacken ett guld till slut.

- Det vore väldigt roligt att få ett guld igen. Det hade ju varit tufft att få ett med Aston Villa i Premier League och eftersom jag var där i sju år blev ju det en stor del av min karriär. I Santander var jag ju tre år och det var inte så stora chanser där heller. Jag hade väl chansen i Juventus och vi var verkligen med i krigade fram i det sista där, säger han till TV4.

Inga tankar på EM

Mellberg vet ännu inte när han slutar med fotbollen. Och han har ännu inte börjat tänka på EM 2012.

- Jag tänker inte så långt. Var jag än är, klubblag eller landslag, så tänker jag bara på nästa prestation. Jag börjar ju komma upp i åren och ser väl slutet lite. Jag vill bara njuta av varje match nu. Jag vet av erfarenhet att saker kan förändras fort, allt jag kan göra är ju mina hundra procent i varje match, berättar han.

Slutar när kontraktet går ut?

32-åringen har två och ett halv år kvar på kontraktet. Då är han nästan 35 år gammal. Det bli nog inga fler klubbar för svensken. Och med stor sannolikhet ingen comeback i allsvenskan.

- Jag har inte funderat på det eftersom jag inte har något datum när jag ska sluta. Jag skrev ett kontrakt här på tre år så jag har två år kvar till sommaren. Jag är inställd på det i första hand men det kan både bli längre eller kortare än det.

- Men om två och ett halvt år är jag ganska till åren och jag tror inte att jag kör så mycket längre än så.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?