1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

”Skulle aldrig släppa Rooney i dag”

Klubbar som Manchester United kan glömma att värva Evertons unge stjärna Jack Rodwell. David Moyes säger att man inte kommer att släppa sin guldklimp, inte som man gjorde med Wayne Rooney. ”Vi var inte redo när Wayne slog igenom”, säger managern.


Ungtupparna Jack Rodwell och Dan Gosling agerade både inhoppare och målskyttar när Everton överraskande besegrade Manchester United med 3-1 i lördags. Men Everton kommer inte att släppa Jack Rodwell som man släppte landslagsstjärnan Wayne Rooney sommaren 2004.

- Jag tror inte att vi var redo för Wayne när han slog igenom men vi är definitivt redo med Jack och vårt lag är tillräckligt bra för att hålla de största klubbarna borta, säger David Moyes till Manchester Evening News.

- Grabben kommer att bli en mycket bra spelare så småningom och har mycket potential och vi måste få fram det vid rätt tillfälle. Om Wayne var i Everton nu tror jag att det skulle vara annorlunda.

I dag skulle man troligen inte sälja en spelare som Rooney som förvisso gjorde blott 15 mål på 67 matcher som senior för ”Toffees” men som slog igenom mot slutet av sin tid i klubben.

- När Wayne slog igenom var vi femma eller sexa från botten så det var ett helt annorlunda Everton då än vad det är nu.

Den 18-årige Rodwell spelar med Englands U21-landslag och är främst en defensiv mittfältare. Han har tillhört Evertons A-lag sedan 2007. Mittfältaren/försvararen Gosling är 20 år och har också spelat med Englands U21-landslag.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!