1 av 5
- Foto: Scanpix
2 av 5
- Foto: Scanpix
3 av 5
- Foto: Scanpix
4 av 5
- Foto: Scanpix
5 av 5
- Foto: Scanpix

”Mourinho skadar fotbollen”

José Mourinho gjorde gester och har fällt kommentarer efter att hans Inter fått två man utvisade mot Sampdoria i helgen. Nu menar förbundets president Giancarlo Abete att sådant beteende skadar fotbollen.


Serieledande Inter klarade 0-0 hemma mot Sampdoria i lördags, detta trots att man fick Walter Samuel och Ivan Cordoba utvisade efter 31 respektive 38 minuter. Den portugisiske tränaren José Mourinho gestikulerade och sträckte bland annat ut händerna mot publiken som om han hade handbojor på sig. Mourinho var rasande.

Nu biter dock det italienska fotbollsförbundets president Giancarlo Abete ifrån. Han menar att Mourinhos utbrott skadar Serie A och den italienska fotbollen.

- Vi måste ha ledare som respekterar sporten och inte bara tänker på resultaten, säger förbundets starke man.

- Jag säger nej till en överexalterad fotboll. Allt det här gör inte fotbollen något gott, fortsätter Abete.

Abete säger att Inters president Massimo Moratti ringde honom för att klaga över domarnivån i Italien men att det var ett lugnt och positivt samtal.

- Jag pratade om min syn på saken och han om sin och han hade åsikter som president i Inter. Det är normalt snack och vi har dessa samtal regelbundet, inte bara med Moratti.

Om Mourinhos gestikuleringar, speceillt den där han agerade som om han hade handbojor, säger Moratti:

- Mourinho gjorde det, han vet varför och får förklara själv vad han menade. Men kanske menade han att ”de” ville stoppa oss, säger Moratti.

Inter tappade tack vare krysset två poäng gentemot Roma som bara är fem poäng bakom i Serie A. Formstarka Roma besegrade Catania med 1-0 på söndagen.

Enligt Gazzetta dello Sport sade Mourinho att det är bra för moralen att klara kryss trots två utvisningar och att man skulle ha hjälp av det i kommande matcher.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.