Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zlatan: "Mitt mål var viktigt"

- 24/02/2010, 00:29 -
1 av 4

Scanpix

2 av 4

Scanpix

3 av 4

Scanpix

4 av 4

Scanpix

Zlatan Ibrahimovic frälste Barcelona med sitt kvitteringsmål mot Stuttgart och var nöjd efteråt.- Vi åker hem med självförtroende, säger Zlatan.

Barcelona såg långa stunder uddlöst ut framåt i åttondelen i Champions League mot Stuttgart och med ett insläppt mål såg det inte lovande ut inför returmötet.

Men i början av andra halvlek dök Zlatan Ibrahimovic upp på rätt plats vid rätt tillfälle och bredsidade in kvitteringen. Resultatet stod sig matchen ut.

Supersvensken menar att Barça gjorde för många misstag under första halvlek, men att hans mål i början av den andra förändrade mycket.

- Vi gjorde för många misstag i första halvlek. Men i andra halvlek spelade vi mycket bättre och gjorde inga misstag. Jag gjorde ett mål, som var viktigt för laget, säger Zlatan enligt Goal.

Det oavgjorda resultatet ger Barcelona ett perfekt utgångsläge inför returmötet på Camp Nou. Den katalanska storklubben går till och med till kvartsfinal om det skulle sluta 0-0 i returmötet.

- Ett 1-1-resultat på bortaplan är inte ett dåligt resultat. Vi åker hem med självförtroende. Det kommer att göra skillnad, förklarar 28-åringen.

De regerande mästarnas spel var under all kritik under första halvlek, men Barcelona kom ut som ett nytt lag efter halvtidsvilan. Inte konstigt att många undrade vad tränaren Pep Guardiola hade sagt i omklädningsrummet. Zlatan beskriver:

- Han ville att vi skulle spela med bättre rytm. Ett bortamål är väldigt viktigt då det ger oss en fördel, så han sa till oss att spela högre upp i banan, säger Ibrahimovic.

Guardiola själv poängterar, precis som Zlatan, betydelsen av kvitteringsmålet, men den spanske stortränaren menar också att mittfältet inte vara på sin normala nivå.

- Vi var inte speciellt bra när vi tappade boll. (Sergio) Busquets och Xavi hamnade lite fel. Vi förbättrade oss i andra halvlek och målet från Ibrahimovic lugnade oss, säger Guardiola på den efterföljande presskonferensen.

- Resultat är bra men hur vi åstadkom det var inte bra. Vi måste tveklöst förbättra oss om vi ska vinna några titlar.