Mellberg missade - sedan slog Bordeaux till

Olof Mellberg brände ett kanonläge att ge sitt Olympiakos ledningen hemma mot Bordeaux. Bortalaget svarade med att göra det Mellberg misslyckades med: att få bollen i mål.

Olof Mellbergs Olympiakos hade fått en överkomlig lottning i åttondelsfinalen i Champions League i form av Bordeaux. Och den svenske backjätten hade ett fantastiskt läge att ge Olympiakos en drömöppning.

I den fjärde minuten nådde Mellberg högst på en frispark och var centimetrar ifrån att ge hemmalaget ledningen. Bollen smekte utsidan av stolpen och tyvärr, för Mellbergs del, kom Olympiakos inte närmare ett mål än så.

I stället passade Bordeaux på att bryta dödläget. Första halvlek gick mot sitt slut när den franske stjärnan Yoann Gourcuff skickade in en inåtskruvad frispark i straffområdet. Försvararen Michaël Ciani vräkte sig fram och språngnickade in 0-1 som också blev slutresultatet.

Olympiakos får nu det tufft att ta sig vidare till kvartsfinal då man måste göra minst två mål på bortaplan.