Juventus säkrade avancemang - men Villarreal utslaget

Juventus spelade stabilt och hade koll på läget i returmötet med Ajax i Europa League. Matchen slutade mållöst och Juve är nu vidare till åttondelsfinal. Däremot blev spanska Villarreal utslaget.

I förra veckan besegrade Juventus den holländska storklubben Ajax med 1-2 på bortaplan i Europa League och "den svarta damen" hade därmed fixat ett utomordentligt utgångsläge inför returen i Turin.

Men i matchinledningen höll Juvemålvakten Alexander Manninger på att ställa till det rejält. Manninger slarvade när han skulle plocka ner ett inlägg och det var ytterst nära att Ajaxs Marko Pantelic kunde stöta in 0-1.

Bara minuten senare var Claudio Marchisio uppe och oroade Ajaxförsvaret, men mittfältarens skott räddades fint av Maarten Stekelenburg.

Resultatet var 0-0 i halvtid och det såg allt annat än ljust ut för Zlatan Ibrahimovics tidigare klubb. Hoppet släcktes helt och hållet när Ajax inte mäktade med något mål i andra halvlek. Matchen slutade 0-0 och Juventus tog sig därmed vidare till åttondelsfinal.

Blandade resultat för de spanska klubbarna

Valencia var tvungna att vinna mot Club Brugge för att avancera i Europa League. Det började också bra när Juan Mata satte 1-0 redan efter en minut. Men i de återstående 89 minuterna gjordes inga mål och matchen gick till förlängning.

Där visade Pablo Hernandez framfötterna genom att svara för två mål, vilka tog hemmalaget vidare till åttondelsfinal. På söndag drabbar Valencia och Atlético Madrid samman i ligan, och även för Atlético blev det vinst i går kväll.

Galatasaray stod för motståndet och turkarna hade fördel av hemmaplan. Men det brydde sig inte Simão Sabrosa om. Portugisen gav Atlético ledningen i den 63:e minuten, men bara tre minuter senare kvitterade Abdul Keita.

Det skulle dock bli Diego Forlán som skulle få det sista ordet. Uruguayanen tog emot bollen någon meter innanför straffområdet och vinklade snabbt bort en hemmaförsvarare innan han elegant sköt in avgörande 1-2 med vänsterfoten.

Målet innebar att Atlético Madrid får möta Sporting Lissabon i åttondelsfinal. Men det gick sämre för de andra spanska klubbarna i Europa League.

Villarreal åkte på rejält med pisk borta mot Wolfsburg. Storstjärnorna Edin Dzeko och Grafite gjorde var sitt mål när tyskarna körde över Villarreal med 4-1. Wolfsburg gick vidare med totalt 6-3 över "den gula ubåten".

Ännu värre gick det för baskerna i Athletic Bilbao. I bortamötet med Anderlecht blev man totalt utspelade och redan efter 68 minuter stod det 4-0 på resultattavlan, vilket också blev slutresultatet.

Alla matcher i Europa League (lagen som gick vidare markeras i fetstil):

Rsc Anderlecht - Athletic Bilbao 4-0 (totalt 5-1)

Marseille - FC Köpenhamn 3-1 (totalt 6-2)

Roma - Panathinaikos 2-3 (totalt 4-6)

Galatasary - Atlético Madrid 1-2 (totalt 2-3)

Shaktar Donetsk - Fulham 1-1 (totalt 2-3)

Unirea Urziceni - Liverpool 1-3 (totalt 1-4)

Psv Eindhoven - Hamburger SV 3-2 (totalt 3-3 - Hamburger vidare på fler gjorda bortamål)

Hapoel Tel Aviv - Rubin Kazan 0-0 (totalt 0-3)

Juventus - Ajax 0-0 (totalt 2-1)

Valencia - Club Brugge 3-0 (totalt 3-1 - Valencia vidare efter förlängning)

VFL Wolfsburg - Villarreal 4-1 (total 6-3)

Red Bull Salzburg - Standard Liege 0-0 (totalt 2-3)

Werder Bremen - FC Twente 4-1 (totalt 4-2)

Fenerbahce - Lille 1-1 (totalt 2-3)

Sporting Lissabon 3-0 (totalt 4-2)