Lördag 22 Jan
Stockholm

Mourinho: Behöver inte motivera Inter

Intertränaren övertygad om att spelarna förstår Napoli-matchens betydelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter en vecka där Inter återigen visade sig från sin sämre sida är det dags för mästarna att ta sig an uppstickaren Napoli i Serie A. Tränaren José Mourinho var besviken och förbannad efter hemmaförlusten mot Panathinaikos och anser inte att hans lag har förtjänat platsen i åttondelsfinalen i Champions League. Nu hoppas och tror han att laget har en annan inställning när Inter tar emot Napoli på Giuseppe Meazza-stadion.

–Serie A är en annan historia. Vi toppar ligan och har spelat två fantastiska matcher mot Juventus och Palermo. Alla är medvetna om matchens betydelse och hur tufft det kommer att bli. Napoli är ett lag med kvalité och ambition och kan skapa stora svårigheter för oss. Tack vare det är vi koncentrerade och taggade inför matchen som kan ta oss dit vi vill vara. Därför behöver jag inte sporra laget med psykologi, de är tillräckligt motiverade.

Trots att Inter leder Serie A och redan kvalat sig vidare i mästarligan är stämningen spänd hos mästarna. Den sista träningen inför matchen övervakades av presidenten Massimo Moratti och sportdirektören Marco Branca.

Det har varit relativt tyst kring vår store svensk den här veckan. Men Mourinho har talat om att vila Zlatan Ibrahimovic borta mot Werder Bremen i den sista Champions Leaguematchen. Samtidigt vill inte portugisen riskera att sluta tvåa i gruppen och på så sätt tvingas ta sig an svårare motstånd.

Men först måste "Nerazzurri" försöka stoppa Napoli, som i likhet med legendaren Diego Maradona, återigen rest sig och återupprättat sin rätta plats i världsfotbollen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela